Asijské vaječné nudle se liší se od evropského ekvivalentu pouze tím, že místo slepičích vajec se používají vejce kachní. V Asii jsou stejně oblíbenou složkou pokrmů jako rýže. Nudle dobré kvality vlastně nevyžadují žádnou omáčku. Stačí do nich přidat olej, orestovaný česnek nebo zázvor. Ne každý ví, čím se od sebe liší další různé druhy. Tajemstvím zde budou složky použité k výrobě těsta.

Celofánové nudle byly nazvány nepříliš šťastně sojovými nudlemi (jejich jiné názvy jsou skleněné nudle nebo fazolové nudle). Nejsou vyrobeny ze sóji, ale ze škrobu získaného z fazolí mungo, řidčeji z manioku nebo brambor.  Za svůj název vděčí tomu, že se po namočení stávají průhlednými. Mají tvar tenkých nitek,  přidávaných do pokrmů místo rýže, a také do polévek. Jsou přidávané do jarních závitků (spring rolls). Tyto nudle se nevaří, ale pouze přelévají horkou vodou, aby nabobtnaly a změkly.

Udon je druh širokých japonských a korejských nudlí z pšeničné mouky. Nudle Udon jsou převážně podávány teplé ve vývaru s dalšími ingrediencemi jako zelenina, vejce, maso, víno a ochucující omáčky. Jinou lahůdkou s jejich použitím je yakiudon - smažené nudle s masem a zeleninou.

Soba jsou tenké šedohnědé nudle z pšeničné a pohankové mouky. Lze je jíst jak teplé v polévce, tak i za studena. Nudle soba se začaly připravovat na začátku epochy Edo (XVII st.). V polovině XVII. století vznikly první restaurace, které se specializovaly na nudle soba. Dodnes jsou velmi oblíbené v Japonsku. Výhodou je snadnost přípravy a to, že jsou lehce stravitelné. Kromě toho podle Japonců jejich tvar symbolizuje dlouhý život.

Japonské slovo „ramen“ pochází z čínského „lǟmian“, znamenajícího druh nudlí z pšeničné mouky, servírované v Číně. Je hlavní složkou přidávanou do polévky. Nudle ramen je součástí oblíbeného pokrmu o stejném názvu – polévky na bázi bujónu připraveného z vepřového masa s přidáním velkého množství zeleniny, jako např. bílé ředkve daikon, pekingského zelí, bambusových výhonků, cibule, kukuřice a dalších surovin.

Rýžové nudle  jsou získávány z rýžové mouky neboli nepřímo z rýže. Jejich klasický vzhled – velmi tenké bílé nitky. Z rýžové mouky se také vyrábějí širší válečky a rourky. Skládají se hlavně ze škrobu, neobsahují lepek ani tuk. Lze je jednoduše připravit, stačí zalít vroucí vodou  na rozdíl od skleněných nudlí se po namočení promění na sněhobílé. Jsou velmi oblíbené v Asii, zvláště v Číně. Lze je podávat s kuřetem, mořskými plody a zeleninou. Jsou ideální do asijských polévek.