Úvod

Naučte se vařit jako pravý thajský kuchař s šéfkuchařkou Saiphin Moore - majitelkou thajské restaurace Rosa´s Thai Café v Londýně. Uvede vás do tajů unikátních vůní a chutí, technik a ingrediencí thajské kuchyně a zároveň vám poskytne tipy na vytvoření autentických thajských jídel včetně pikantního kari nebo stir-fry mořských plodů.

Použití správného vybavenís

Ovládněte umění autentické thajské kuchyně za použití základního vybavení od pánve wok až po kvalitní rýžovar.

Využití autentických ingrediencí

Šéfkuchařka Saiphin Moore vás provede základními ingrediencemi a ukáže vám, které čerstvé bylinky a koření jsou klíčové pro vytvoření autentického thajského jídla. 

Vytvoření základní chuti pokrmu

Zjistěte, jak kari pasty a omáčky formují základ mnoha thajských jídel včetně klasického Pad Thai a stir-fries.

Nejlepší techniky ke zvládnutí základů

Šéfkuchařka Saiphin Moore bude mluvit o využití wok pánve; základním kusu vybavení v každé thajské kuchyni. 

Hovězí kari s kokosovým mlékem

Sledujte krok za krokem, jak vytvořit výtečné hovězí kari, kde základ tvoží červená kari pasta, bylinky a samozřejmě hovězí! 

Mořské plody

Ovládněte umění přípravy mořských plodů, kde základ tvoří voňavé bylinky a koření, a navíc přidáme jednu tajnou ingredienci...

Thajské zelené kari s kuřecím

Základem tohoto lahodného zeleného kari s kuřetem je zelená kari pasta a kokosové mléko, ochucuje se bylinkami a omáčkou s přidáním několika speciálních thajských ingrediencí.

Thajské červené kari s dýní

Bohaté červené kari s dýní je založeno na červené kari pastě a kokosovém mléku. Zároveň obsahuje vydatnou zeleninu a bylinky. Thajská klasika!

Restované kuře s bazalkou

Šéfkuchařka Saiphin Moore vaří restované kuře s bazalkou - klasické thajské jídlo složené z česneku, chilli, kuřete a několik bylinek stejně jako ikonické omáčky restaurace Rosa´s Thai Café.