Menu

Suroviny

+

Příprava


Pokud máte rádi maso, můžete během vaření máčanky přidat uzené maso nakrájené na kostky.

...

Příprava

  1. Příprava

    Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostky a osmahneme dozlatova na vepřovém sádle.
    Orestovanou slaninu a cibuli zalijeme zelnou šťávou a houbovým bujónem, potom přidáme najemno nasekané kysané zelí, bokový list, nové koření, protlačený česnek, houby (sušené houby před vařením namočíme do vlažné vody). Vaříme 40 minut.
    Na zahuštění použijeme případně světlou jíšku a ještě povaříme 10 minut. Nakonec máčanku zjemníme rostlinným krémem, krátce povaříme a podle potřeby ještě dochutíme.
    Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, na pánev dáme kousek másla a červenou mletou papriku, odstavíme z plamene, aby nám paprika nezhořkla. A takto připravenou cibuli přeléváme nebo navršíme na povrch máčanky.
    Podáváme s domácím bramborovým chlebem, který do máčanky namáčíme.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu