Červené kari s kachnou, cukrovým hráškem, dýní a hlívou ústřičnou

Suroviny
Kachní prsa
-
Studená voda 3000 ml
-
Sůl 300 g
-
Prsa z kachny (s nařezanou kůží) 1000 g
Kokosové mléko
-
Horká převařená voda 300 ml
Červené kari
-
Olej 90 ml
-
Voda 800 ml
-
Čerstvý zázvor, strouhaný 30 g
-
Cukr, hnědý 50 g
-
Rybí omáčka 50 ml
-
Limetová štáva 30 ml
-
Kafírová limetka 4 ks
-
Tykev pižmová, očištěná, nakrájená nahrubo 800 g
-
Hlíva ústřičná, nakrájená na kousky 200 g
-
Cukrový hrášek 200 g
-
Sůl na ochucení
Servírování
-
Koriandr, čerstvý 10 g
-
Jasmínová rýže
Příprava
-
Kachní prsa
- Připravíme si nálev se solí a vodou, ponoříme do něj prsa a necháme nálev působit 2-3 hodiny, pak maso vybereme, opláchneme a osušíme.
- Prsa vložíme (nejprve kůží dolů) na studenou pánev a opečeme z každé strany na mírném ohni 10-12 minut.
- Poté maso položíme na papírový ubrousek a nakrájíme na tenké plátky.
-
Kokosové mléko
- Kokosový krém nasypeme do horké převařené vody, důkladně promícháme a odstavíme.
-
Červené kari
- Kari pastu mírně opečeme na oleji, zalíváme postupně kokosovým mlékem a částečně odpařujeme, přidáme ostatní ingredience omáčky a provařujeme.
- Dýni promícháme s polovinou oleje a pečeme při 180 ⁰C asi 8 minut.
- Hlívu ústřičnou opečeme krátce na silném ohni.
- Do omáčky přidáme dýni, hlívu ústřičnou a hrášek, vše povaříme 2-3 minuty a odstavíme.
- Nakonec zalijeme zbylým kokosovým mlékem a přidáme kachní filety. Vše opatrně promícháme a ochutíme dle potřeby.
-
Servírování
- Kari podáváme posypané koriandrem a doplněnou o jasmínovou rýži.
- Dlouhé a prudké provaření jídla po přidání kokosového mléka nebo větší množství limetkové šťávy může způsobit sražení.