+

Kachní prsa

  • Studená voda 3000 ml
  • Sůl 300 g
  • Prsa z kachny (s nařezanou kůží) 1000 g

Kokosové mléko

Červené kari

  • Knorr Červená kari pasta 850 g 180 g
  • Olej 90 ml
  • Voda 800 ml
  • Čerstvý zázvor, strouhaný 30 g
  • Cukr, hnědý 50 g
  • Rybí omáčka 50 ml
  • Limetová štáva 30 ml
  • Kafírová limetka 4 ks
  • Tykev pižmová, očištěná, nakrájená nahrubo 800 g
  • Hlíva ústřičná, nakrájená na kousky 200 g
  • Cukrový hrášek 200 g
  • Sůl na ochucení

Servírování

  • Koriandr, čerstvý 10 g
  • Jasmínová rýže
  1. Kachní prsa

    • Připravíme si nálev se solí a vodou, ponoříme do něj prsa a necháme nálev působit 2-3 hodiny, pak maso vybereme, opláchneme a osušíme.
    • Prsa vložíme (nejprve kůží dolů) na studenou pánev a opečeme z každé strany na mírném ohni 10-12 minut.
    • Poté maso položíme na papírový ubrousek a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Kokosové mléko

    • Kokosový krém nasypeme do horké převařené vody, důkladně promícháme a odstavíme.
  3. Červené kari

    • Kari pastu mírně opečeme na oleji, zalíváme postupně kokosovým mlékem a částečně odpařujeme, přidáme ostatní ingredience omáčky a provařujeme.
    • Dýni promícháme s polovinou oleje a pečeme při 180 ⁰C asi 8 minut.
    • Hlívu ústřičnou opečeme krátce na silném ohni.
    • Do omáčky přidáme dýni, hlívu ústřičnou a hrášek, vše povaříme 2-3 minuty a odstavíme.
    • Nakonec zalijeme zbylým kokosovým mlékem a přidáme kachní filety. Vše opatrně promícháme a ochutíme dle potřeby.
  4. Servírování

    • Kari podáváme posypané koriandrem a doplněnou o jasmínovou rýži.
    • Dlouhé a prudké provaření jídla po přidání kokosového mléka nebo větší množství limetkové šťávy může způsobit sražení.