Šašlik z krůty marinovaný v kefíru, fazolové lusky se slaninou, koktejlová rajčata a artyčoky
Rozložte plátky slaniny jeden vedle druhého na pečicí papír, přikryjte druhým, položte na mělký GN plech, přitiskněte druhým, hlubokým GN plechem a vložte do předehřáté trouby o teplotě 130 °C na 20 minut. Rozlože pláky na papíové utěky, aby se zbavily tuku. Po vystydnutí budou křpuavé.

Suroviny
Slaný nálev na krůtu
-
Krůtí stehno bez kosti 4000 g
-
Kefír 1.5 l
-
Sůl 40 g
Grilované doplňky
-
Slanina, na plátky 100 g
-
Koktejlová rajčata se stopkou 600 g
-
Sterilované artyčoky 350 g
-
Zelené fazolové lusky, celé (blanšírované) 500 g
Emulze z koriandru
-
Šťáva z citrónu 20 ml
-
Čerstvě nasekaný koriandr 10 g
-
Olej 300 ml
Příprava
-
Slaný nálev na krůtu
- Krůtí stehno nakrájejte na 50 kousků, kefír rozmíchejte se solí, přidejte nakrájené maso a promíchejte, odstavte na 24 hodin.
- Potom vyjměte maso z nálevu, hodně odceďte a promíchejte s polovinou omáčky Pang Gang.
- Napichujte na šašlikové jehly a grilujte.
- V průběhu grilování potírejte zbytkem omáčky.
-
Grilované doplňky
- Plátky slaniny ogrilujte a nalámejte na kousky.
- Fazole, rajčata a artyčoky (rozkrojené na polovinu)také ogrilujte.
-
Emulze z koriandru
- Suroviny na emulzi dobře promíchejte.
-
Servírování
-
Šašlik položte na talíř, vedle poklaďte grilovanou zeleninu a pokropte ji emulzí z koriandru.
-