+

Šakšuka

  • Olivový olej 80.0 ml
  • Červená cibule, nakrájená na kostky 400.0 g
  • Česnek, plátky 40.0 g
  • Celer řapíkatý, proužky 500.0 g
  • Zelené chili, nasekané 1.0 ks
  • Černé olivy 300.0 g
  • Vinný ocet, červený 30.0 ml
  • Římský kmín 5.0 g
  • Sladká paprika, uzená 5.0 g
  • Muškátový oříšek 4.0 g
  • Sůl, černý pepř na ochucení
  • Vejce 10.0 kus

Servírování

  • Pažitka, nasekaná 1.0 svazek
  1. Šakšuka

    • Na olivovém oleji opečeme cibuli s česnekem, přidáme řapíkatý celer, chili a olivy.
    • Potom přidáme koření a restujeme na mírném ohni. Spojíme s Tomato Pronto, přivedeme k varu a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
    • Horkou šakšuku přeložíme na GN plech, lžíci uděláme malé jamky do kterých vyklepeme vejce.
    • Pečeme při teplotě 130-140°C až do sražení bílků.
  2. Servírování

    • Podáváme posypané pažitkou.