Španělská česneková polévka

Suroviny
P ř í p r ava:
-
Olivový olej 150 ml
-
Česnek 140 g
-
Chorizo klobása 400 g
-
Uzená červená paprika mletá 20 g
-
Vejce 10 kus
-
Voda 2000 ml
-
Chléb 500 g
-
Pečený chips
-
Bylinky
-
Jarní Cibule
Příprava
-
P ř í p r ava:
Chléb pokrájíme na malé kostičky – krutóny, pokapeme olejem a v troubě pečeme na 220 °C do křupava. Na zbylém olivovém oleji orestujeme plátky česneku (ne do tmava), přidáme pokrájenou klobásku, uzenou papriku, krutóny a zalijeme hovězím vývarem a povaříme 20 minut. Do mírně vařící vody vyklepneme vejce a připravíme pošírovaná vejce (ztuhlý bílek, tekutý žloutek). Servírujeme polévku s vloženým zastřeným vejcem a dekorujeme nasekanou jarní cibulkou, křupavým chlebovým chipsem a podobně.