Špenátové halušky se sýrovou omáčkou a sázeným vejcem

Suroviny
Špenátové halušky
-
Špenátové pyré (mražené) 500 g
-
Knorr Bramborové halušky 6 kg 1 kg
-
Voda 1 l
Špenát
-
Čerstvý špenát 600 g
-
Cibule žlutá 100 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 80 g
Sýrová omáčka
-
Voda 1 l
Servírování
-
Vejce 10 kus
-
Řepkový olej 90 ml
Příprava
-
Špenátové halušky
- Směs na halušky důkladně smícháme se studenou vodou, přidáme odcezené rozmražené a raději ještě jemně rozmixovné špenátové pyré a necháme 5 minut odstát.
- Těsto protlačíme přes síto na halušky přímo do vroucí vody. Až halušky vystoupají na povrch, tak vodu slijeme.
-
Špenát
- Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme čerstvé špenátové listy a necháme je zavadnout.
-
Sýrová omáčka
- Směs nasýrovou omáčku vmícháme do horké vody a necháme 2 minuty povařit.
-
Servírování
- Sýrovou omáčku smícháme s haluškami a špenátem a podáváme s pečeným sázeným vejcem.