+

Špenátové halušky

  • Špenátové pyré (mražené) 500.0 g
  • Knorr Bramborové halušky 6 kg 1.0 kg
  • Voda 1.0 l

Špenát

  • Čerstvý špenát 600.0 g
  • Cibule žlutá 100.0 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 80.0 g

Sýrová omáčka

Servírování

  • Vejce 10.0 kus
  • Řepkový olej 90.0 ml
  1. Špenátové halušky

    • Směs na halušky důkladně smícháme se studenou vodou, přidáme odcezené rozmražené a raději ještě jemně rozmixovné špenátové pyré a necháme 5 minut odstát.
    • Těsto protlačíme přes síto na halušky přímo do vroucí vody. Až halušky vystoupají na povrch, tak vodu slijeme.
  2. Špenát

    • Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme čerstvé špenátové listy a necháme je zavadnout.
  3. Sýrová omáčka

    • Směs nasýrovou omáčku vmícháme do horké vody a necháme 2 minuty povařit.
  4. Servírování

    • Sýrovou omáčku smícháme s haluškami a špenátem a podáváme s pečeným sázeným vejcem.