Šumavský drůběží kaldoun
Do této staročeské polévky můžete jako vložku dát žemlové nebo játrové knedlíčky.

Suroviny
Polévka
-
Drůbeží drůbky 500 g
-
Zelenina, kořenová 250 g
-
Květák 100 g
-
Voda 2 l
-
Bílý pepř, mletý 1 g
-
Muškátový oříšek
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 200 ml
-
Mléko (na legírování) 70 g
-
Vaječný žloutek (na legírování) 120 g
Servírování
-
Čerstvá petrželka 10 g
Příprava
-
Polévka
- Drůbky očistěte a opláchněte. Vložte je do hrnce s vodou a přiveďte k varu.
- Odstraňte vzniklou pěnu na povrchu, přidejte Essenci, kořenovou zeleninu, květák a vařte do měkka. Měkkou zeleninu vyjměte, drůbky vařte dál.
- Uvařené maso zbavte kostí a nakrájejte společně se zeleninou na kousky. Vývar přeceďte, zahustěte jíškou a ochuťte muškátovým oříškem. Krátce společně povařte s masem a zeleninou.
- Zjemněte rostlinným krémem.
- Zlegírujte žloutky rozmíchanými v mléce a dále již polévku nevařte.
-
Servírování
- Teplé předvařené široké nudle vložíte do hrnce nebo přímo do talíře a zalijte krémovou polévkou.
- Porce ozdobte jemně nasekanou petrželkou.