+

Žebírka

Glazura

Pyré

  • Brambory, sladké, batáty 3000 g
  • Mořská sůl 30 g
  • Olej 50 ml
  • Pečený česnek 0.5 kus
  • Římský kmín
  • Sůl

Zelený hrášek

  • Zelený hrášek 1300 g
  • Šalotka 100 g
  • Máslo 50 g
  • Med 30 g
  • Červená chilli paprika, nasekaná 1 kus
  • Máta 20 g
  • Sůl

Servírování

  • Šalotka 100 g
  1. Žebírka

    • Žebírka posypte ze dvou stran peklovací solí a na 2 hodiny odstavte.
    • Potom posypte kořenicí směsí a uzavřete do vakuovacího sáčku.
    • Vložte do sous vide vany o teplotě 85°C na 8 hodin, po této době vlože do studené vody.
  2. Glazura

    • Pivo redukujte s medem na polovinu a promíchejte s omáčkou BBQ.
    • Žebírka vyjměte z vakuovacího sáčku, potřete glazurou a grilujte, v průběhu grilování potírejte glazurou.
  3. Pyré

    • Brambory potřete olejem a posypte solí, zabalte do alobalu a pečte při teplotě 170 °C do měkka.
    • Potom brambory oloupejte a rozmačejte vidličou spolu s upečným česnekem, dochuťte říským kmínem a solí.
  4. Zelený hrášek

    • Hrášek vložte do vařící vody a vařte cca 3 minuty, ochlaďte a sceďte.
    • Na másle nechte zesklovatět šalotku (nasekanou), přidejte med, chilli a hrášek, restujte cca 2 minuty.
    • Potom přidejte mátu (nakrájenou nahrubo)a dochuťte.
  5. Servírování

    • Jednotlivé složky pokrmu rozložte na talíř, rozmačkané brambory posypte na kolečka nakrájenou, orestovanou šalotkou.
+

Chtěli byste vidět více?

Vytvořit účet

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.