Žebírka BBQ s medovo-pivní glazurou, pyré ze sladkých brambor, zelený hrášek
Z části předvařeného hrášku připravte jemné pyré a rozetřete je na talíři. Na pyré dejte připravený glazovaný hrášek a vedle můžete přidat koktejlová rajčátka.

Suroviny
Žebírka
-
Vepřová žebírka 5000 g
-
Peklovací sůl 25 g
Glazura
-
Pivo Birell (bez alkoholu) 200 ml
-
Med 100 g
Pyré
-
Brambory, sladké, batáty 3000 g
-
Mořská sůl 30 g
-
Olej 50 ml
-
Pečený česnek 0.5 kus
-
Římský kmín
-
Sůl
Zelený hrášek
-
Zelený hrášek 1300 g
-
Šalotka 100 g
-
Máslo 50 g
-
Med 30 g
-
Červená chilli paprika, nasekaná 1 kus
-
Máta 20 g
-
Sůl
Servírování
-
Šalotka 100 g
Příprava
-
Žebírka
- Žebírka posypte ze dvou stran peklovací solí a na 2 hodiny odstavte.
- Potom posypte kořenicí směsí a uzavřete do vakuovacího sáčku.
- Vložte do sous vide vany o teplotě 85°C na 8 hodin, po této době vlože do studené vody.
-
Glazura
- Pivo redukujte s medem na polovinu a promíchejte s omáčkou BBQ.
- Žebírka vyjměte z vakuovacího sáčku, potřete glazurou a grilujte, v průběhu grilování potírejte glazurou.
-
Pyré
- Brambory potřete olejem a posypte solí, zabalte do alobalu a pečte při teplotě 170 °C do měkka.
- Potom brambory oloupejte a rozmačejte vidličou spolu s upečným česnekem, dochuťte říským kmínem a solí.
-
Zelený hrášek
- Hrášek vložte do vařící vody a vařte cca 3 minuty, ochlaďte a sceďte.
- Na másle nechte zesklovatět šalotku (nasekanou), přidejte med, chilli a hrášek, restujte cca 2 minuty.
- Potom přidejte mátu (nakrájenou nahrubo)a dochuťte.
-
Servírování
- Jednotlivé složky pokrmu rozložte na talíř, rozmačkané brambory posypte na kolečka nakrájenou, orestovanou šalotkou.