Žebra v BBQ omáčce
Pamatujte na to, abyste před marinováním odstranili z žeber krycí blánu. Umožní to lepší dochucení masa.

Suroviny
Žebra
-
Vepřová žebra 3 kg
-
Voda 9 l
-
Cukr, hnědý 20 g
-
Sůl 100 g
Glazura
-
Česnek mletý 10 g
-
Cukr, hnědý 50 g
-
Whisky 50 ml
-
Worchester 20 ml
-
Mleté chilli 2 g
-
Mletá hořčicová semínka 5 g
-
Mletý koriandr 5 g
-
Tekuté udírenské aroma 5 ml
-
Tabasco 0.5 lžička
Příprava
-
Žebra
- Žebra očistěte a vložte je do 5 litrů studené vody se solí a cukrem, odložte do lednice na 24 hodin.
- Potom vyjměte ze slaného nálevu a opláchněte.
- Do 4 litrů horké vody přidejte Masovou omáčku, rozmíchejte a povařte.
- Do hluboké formy G/N vložte žebra a zalijte připravenou omáčkou, přikryjte a vložte do trouby rozehřáté na 140-150 °C a pečte do měkka. Potom vyjměte žebra z omáčky.
-
Glazura
- Všechny složky glazury promíchejte.
- Žebra grilujte a občas je obracejte a potírejte glazurou.
-
Servírování
- Podávejte s bramborovou kaší, salátem Coleslaw a BBQ omáčkou.