+

Kachna

  • Kachna 2 kus
  • Anýz
  • Hřebíček
  • Skořice mletá

Solný nálev

Omáčka na pokapání zeleniny a kachny

Podávání

  • Zelenina (mrkev, pak choi, cuketa, cukrový hrášek, řapíkatý celer) 800 g
  • Pražená sezamová semena 20 g
  1. Kachna

    • Kachny očistěte, odřízněte krk, potřete uvnitř mletým anýzem, hřebíčkem a skořicí.
  2. Solný nálev

    Ve studené vodě rozpusťte kuřecí essenci. Pomocí marinovací jehly stříknete pod kůži nálev. Snažte se, aby se nálev octl v celé ploše kachny.
    Svažte nohy kachen a pověste je na hák nohami nahoru. Nechte viset v lednici 3 dny.
    Po této době zahajte pečení kachny. Nastavte konvektomat na funkci pečení při teplotě 85 ⁰C na 3 hodiny.
    Takto připravenou kachnu vložte na 7 minut do konvektomatu vyhřátého na 290 ⁰C – aby získala zlatou barvu a dosáhla křupavosti.

  3. Omáčka na pokapání zeleniny a kachny

    • V hrnci rozmíchejte všechny složky a redukujte do konzistence omáčky. Po ochlazení by měla připomínat hustou krémovou omáčku.
    • Studenou omáčku přelijte do plastové lahve s malým otvorem na polévání.
  4. Podávání

    • Zeleninu opečte na pánvi, aby byla křupavá, kachnu naporcujte.
    • Na talíři rozložte zeleninu a kachnu. Polijte připravenou omáčkou a posypte praženým sezamem.
+

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.
Vytvořit účet