Asijské vepřové nudličky s pestrou zeleninou, jasmínová rýže s koriandrem
Pokud by se vám 1 porce zdála příliš veliká, můžete snížit množství mrkve a zelených fazolek na 150 g. Tato změna ovlivní množství vlákniny v receptu.

Suroviny
Nudličky se zeleninou
-
Vepřová kýta 1 kg
-
Mrkev, čerstvá 450 g
-
Fazolové lusky zelené 450 g
-
Paprika Mix (žlutá, červená) 150 g
-
Cibule červená 100 g
-
Brokolice čerstvá 150 g
-
Řepkový olej 100 g
-
Voda 400 ml
Jasmínová rýže
-
Jasmínová rýže 700 g
-
Koriandrová nať 15 g
Příprava
-
Nudličky se zeleninou
- Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky a orestujeme na řepkovém oleji. Maso vyjmeme z pánve.
- Brokolici rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na hrubší nudličky a spolu se zelenými fazolkami zblanšírujeme (vařící vodou nebo v konvektomatu párou). Dáme zchladit do ledové vody.
- Cibuli nakrájíme na měsíčky a papriku na nudličky. Orestujeme všechnu zeleninu od nejtvrdší po nejměkčí.
- Opečené maso vrátíme k zelenině a přidáme omáčku Pang Gang, konzistenci upravíme vodou.
- Dochutíme kuřecí essencí.
-
Jasmínová rýže
- Jasmínovou rýži uvaříme v páře nebo v rýžovaru. Podáváme s nasekaným čerstvým koriandrem.