Asijský Hot Dog
Hot Dogy (párky v rohlíku) jsou ideální pro různé venkovní příležitosti. Bavte se. Připravte si bar s doplňky, aby si každý mohl „obléci“ hot dog podle svých představ.

Suroviny
Postup:
-
Hotdogové pečivo 10 kus
-
Grilovaný párek 10 kus
-
Zelí, čínské 400 g
-
Červené chilli papričky 10 g
-
Sezamový olej 8 g
-
Rýžový ocet 20 g
-
Zázvor 15 g
-
Česnek čerstvý 10 g
-
Cukr, hnědý 10 g
-
Citróny (citrónová šťáva) 1 kus
-
Bílý sezam 15 g
-
Arašídy (sekané, orestované) 100 g
-
Čerstvý koriandr
Příprava
-
Postup:
- Hotdogové pečivo opečeme na sucho nebo použijeme sendvičovou desku.
- Činské zelí nakrájíme na nudličky a smícháme s nasekanými chilli papričkami a vložíme do marinády z sojové omáčky Ketjap Manis, rýžového octa, sezamového oleje, strouhaného zázvoru, prolisovaného česneku, hnědého cukru, citronové šťávy a bílého sezamu. Necháme v chladu odležet.
- Majonézu smícháme s omáčkou Sambal Manis.
- Do připraveného pečiva vkládáme ogrilovaný párek a pokrváme marinovaným zelím.
- Nakonec polijeme omáčkou a posypeme čerstvým koriandrem a opraženými oříšky.