Bílá klobása s bramborovo-čočkovým salátem

Suroviny
Ingredience
-
Bílá jemná klobása 1500 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 100 ml
Salát
-
Brambory, varný typ A 1000 g
-
Čočka Velkozrnná 250 g
-
Voda 1500 ml
-
Sůl 3 g
-
Čočka červená 150 g
-
Čočka Naklíčená 200 g
-
Ocet Jablečný 50 g
-
Řepkový olej 100 g
-
Výhonky Hrášku 50 g
Příprava
-
Ingredience
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky cca 2 cm velké a vložíme do mísy. Velkozrnnou čočku přebereme a uvaříme ji včásti vývaru na skus. Poté ji přecedíme a necháme vychladnout. Propláchnutou červenou čočku vložíme do vroucího vývaru, velmi krátce povaříme na skus, přecedíme a necháme vychladit. Obě uvařené čočky přidáme knakrájeným kostkám brambor, přidáme naklíčenou čočku, olej, ochutíme solí, octem, zeleninovým bujónem a vše lehce promícháme. Necháme odležet vchladničce. -
Salát
Klobásu naměříme a otáčením střívka rozdělíme na porce, ve zúžení překrojíme, jednotlivé porce svineme do spirály a středem propíchneme špejlí. Pečeme na tuku Combi Profi při cca 140°C tak, že GN plech postříkáme tukem, poklademe stočenými klobáskami a opět svrchu postříkáme, pečeme do zlatova (cca 5-6 minut).