Bůček zapečený v zelené čočce s perlovou cibulkou, tymiánem a bílým vínem

Suroviny
Bůček
-
Vepřový bůček 3000 g
-
Mořská sůl 20 g
-
Cukr 10 g
-
Olivový olej 80 ml
-
Cibule, na kostičky 300 g
-
Česnek, nakrájený na kostky 50 g
-
Bílé víno 500 ml
-
Čočka, zelená 1000 g
-
Základní vývar 1000 ml
Servírování
-
Cibulka perlová 200 g
-
Máta čerstvá 1 svazek
Příprava
-
Bůček
- Bůček ochutíme marinádou, solí a cukrem.
- Zabalíme do fólie a vložíme do lednice na nejméně 24 hodin.
- Marinovaný bůček upečeme v troubě při 220 °C. Pečeme dozlatova.
- Na olivovém oleji orestujeme cibuli, česnek, přidáme tymián Primerba. Podlijeme bílým vínem a zredukujeme.
- Na GN plech vyložíme namočenou čočku, orestovanou cibuli a slaninu. Zalijeme vývarem, pevně přikryjeme a pečeme při teplotě 170 °C doměkka.
-
Servírování
- Jednotlivé porce bůčku položíme na čočku. Podáváme s perlovou cibulkou opečenou dozlatova. Celek posypeme mátou.