+

Bůček

Servírování

  • Cibulka perlová 200 g
  • Máta čerstvá 1 svazek
  1. Bůček

    • Bůček ochutíme marinádou, solí a cukrem.
    • Zabalíme do fólie a vložíme do lednice na nejméně 24 hodin.
    • Marinovaný bůček upečeme v troubě při 220 °C. Pečeme dozlatova.
    • Na olivovém oleji orestujeme cibuli, česnek, přidáme tymián Primerba. Podlijeme bílým vínem a zredukujeme.
    • Na GN plech vyložíme namočenou čočku, orestovanou cibuli a slaninu. Zalijeme vývarem, pevně přikryjeme a pečeme při teplotě 170 °C doměkka.
  2. Servírování

    • Jednotlivé porce bůčku položíme na čočku. Podáváme s perlovou cibulkou opečenou dozlatova. Celek posypeme mátou.
+