Baba Ganush

Suroviny
Baba Ganush
-
Lilek 2500 g
-
Česnek 2 paličky
-
Olej 30 ml
-
Sezam 80 g
-
Limetka 2 ks
-
Olivový olej 50 ml
-
Sůl, pepř na ochucení
Servírování
-
Sezam 80 g
-
Koriandr, nasekaný na posypání
-
Mini tortilly 20 ks
Příprava
-
Baba Ganush
- Propíchaný lilek a česnek natřeme olejem a pečeme v troubě při 180 °C.
- Pečený lilek a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme spolu s paprikou.
- Sezam na sucho opečeme do zlatova. Poté zmixujeme na pastu a spojíme s nakrájenou zeleninou, limetkovou šťávou a olivovým olejem. Celek dochutíme solí a pepřem.
-
Servírování
- Baba Ganush podáváme posypané opraženým sezamem a koriandrem, s teplými tortila plackami.