Banh Mi vepřová bageta

Suroviny
Maso
-
Vepřová plec 1800 g
-
Limetová šťáva 120 ml
-
Červené chilli papričky 20 g
-
Koriandr 20 g
-
Citronová tráva 30 g
-
Zázvor, rozmixovaný 10 g
-
Česnek, rozmixovaný 10 g
Nakládaná zelenina
-
Badyán ( 1g hvězdička ) 2 g
-
Koriandr, semena 5 g
-
Červené chilli papričky 5 g
-
Rýžový ocet 75 ml
-
Bílý vinný ocet 75 ml
-
Cukr 120 g
-
Bílá ředkev 200 g
-
Mrkev 200 g
-
Salátová okurka 200 g
Servírování
-
Koriandr 50 g
-
Bageta francouzká ( 245 g ) 10 ks
Příprava
-
Maso
Připravíme si pastu smícháním zelené thajské kari pasty, zázvorového pyré, česnekového pyré, kokosového mléka, koriandru, citronové trávy, limetkové šťávy a chilli. Vepřovou plec potřeme pastou a přikryjeme pečicím papírem a fólií, abychom ji udrželi úplně zakrytou. Pečeme při 120 °C po dobu 4 hodin nebo než se maso začne rozpadat. Po upečení maso natrháme a spojíme se vzniklou šťávou, udržujeme teplé. -
Nakládaná zelenina
Chilli papričky nakrájíme na jemné kostičky. Nadrcená koriandrová semena pomalu restujeme na pánvi, dokud se nerozvoní. Přidáme rýžový ocet, bílý vinný ocet, cukr a badyán. Přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Mrkev, okurku a ředkev nakrájíme na julienne. Teplý nálev nalijeme na zeleninu a papričky a necháme odležet 24 hodin. -
Servírování
Nálev scedíme a odstraníme badyán. Poté promícháme zeleninu s koriandrem. Bagetu rozkrojíme napůl a potřeme majonézou. Přidáme teplé trhané maso se zeleninou a Pikantní omáčku One hand bottle.