Bibimbap – hovězí maso na korejský způsob se zeleninou a vejcem

Suroviny
Hovězí maso
-
Hovězí maso, steakové 700 g
-
Škrob 25 g
-
Bílky ze slepičích vajec 100 ml
Omáčka
-
Pasta Gochujang - korejská chilli pasta 80 ml
-
Rýžový ocet 50 g
-
Česnek čerstvý 20 g
Doplňky
-
Sázená vejce 10 ks
-
Mrkev, nudličky, blanšírované 200 g
-
Červené zelí, proužky (s octem a cukrem) 200 g
-
Mořské řasy (Nori…), proužky 300 g
-
Fazolové klíčky, blanšírované 200 g
-
Sušené houby shitake, marinované v sójové omáčce Ketjap 200 g
Podávání
-
Rýže, uvařená 700 g
Příprava
-
Hovězí maso
- Maso nakrájené na kousky naložte do škrobu, essence a bílků. Odložte do lednice na 2 hodiny.
- Povařte maso ve vroucí vodě nebo prudce orestujte na pánvi.
-
Omáčka
- Promíchejte chilli pastu se sladkou sójovou omáčkou a rýžovým octem a přidejte nakrájený česnek.
-
Doplňky
-
Podávání
- Do mističky vložte teplou rýži a zbývající ingredience.
- Podávejte s dříve připravenou omáčkou.