Bramborová polévka s pohankou
Přidejte do bramboračky pohanku, kterou můžete koupit jako zrno, vločky nebo i mouku. Pohanku před vařením neproplachujte, ponechá si typickou vůni, chuť a ponechá si prospěšné látky.

Suroviny
Polévka
-
Cibule 100 g
-
Petržel 80 g
-
Mrkev, čerstvá 250 g
-
Celer 80 g
-
Řepkový olej 60 ml
-
Brambory 400 g
-
Kapusta 80 g
-
Voda 2 l
-
Kmín 1 g
-
Česnek čerstvý 10 g
-
Cizrnová mouka 50 g
-
Pohanka 400 g
-
Libeček, nať 10 g
-
Petržel, nať 50 g
Příprava
-
Polévka
- Cibuli, oloupanou kořenovou zeleninu a brambory nakrajíme na kostičky. Kapustu nakrájíme na hrubé nudle.
- Pohanku uvaříme zvlášť v dostatečném množství vody doměkka.
- akrájenou cibuli orestujeme dorůžova, zasypeme cizrnovou moukou a připravíme světlou zásmažku.
- Za neustálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou, přivedeme k varu, přidáme kmín, houbový bujón, nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme do poloměkka. Poté přidáme brambory a kapustu a dovaříme doměkka.
- Polévku dochutíme česnekem a majoránkou, vložíme vařenou pohanku a před výdejem vmícháme nasekanou čerstvou petrželku a libeček.