Brněnský řízek s teplým bramborovým salátem

Suroviny
Ingredience
-
Vepřová Kýta K.U. 1000 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 30 g
-
Zelený hrášek 100 g
-
Kuřecí Šunka – Drobné Kostičky 200 g
-
Vejce 200 g
-
Sůl 10 g
-
Hladká mouka 100 g
-
Strouhanka 200 g
-
Mléko 100 ml
-
Rama Combi Profi 3,7 l 100 ml
Salát
-
Brambory, varný typ A 1000 g
-
Sůl 5 g
-
Plocholistá Petrželová Nať 20 g
-
Ocet Jablečný 30 ml
-
Červená cibule 150 g
-
Řepkový olej 100 ml
-
Kyselá Okurka 120 g
-
Voda 500 ml
Příprava
-
Ingredience
Zvepřového masa nakrájíme tenčí plátky, rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme pevnou směsí vajec míchaných na tuku se šunkou a hráškem. Naplněný plátek přehneme a okraje sklepeme do sebe (nebo spíchneme párátkem). Obalíme vtrojobalu, položíme na GN plech, postříkáme tukem Rama Combi Profi, otočíme a opět postříkáme tukem. Vložíme do rozpáleného konvektomatu a pečeme při 220°C (horký vzduch) 10-12 minut. -
Salát
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na tenká kolečka. Okurky nakrájíme na kostičky nebo plátky, stejně tak červenou cibuli. Brambory, okurky a cibuli smícháme, zalijeme horkým vývarem a olejem. Při míchání kontrolujeme, jal brambory nasákly vývar, případně dolijeme kdosažení požadované konzistence. Ochutíme solí, octem, hořčicí a nasekanou petrželkou. Plněný řízek můžeme podávat i napůlený.