+

Ingredience

  • Vepřová Kýta K.U. 1000 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 30 g
  • Zelený hrášek 100 g
  • Kuřecí Šunka – Drobné Kostičky 200 g
  • Vejce 200 g
  • Sůl 10 g
  • Hladká mouka 100 g
  • Strouhanka 200 g
  • Mléko 100 ml
  • Rama Combi Profi 3,7 l 100 ml

Salát

  1. Ingredience

    Zvepřového masa nakrájíme tenčí plátky, rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme pevnou směsí vajec míchaných na tuku se šunkou a hráškem. Naplněný plátek přehneme a okraje sklepeme do sebe (nebo spíchneme párátkem). Obalíme vtrojobalu, položíme na GN plech, postříkáme tukem Rama Combi Profi, otočíme a opět postříkáme tukem. Vložíme do rozpáleného konvektomatu a pečeme při 220°C (horký vzduch) 10-12 minut.
  2. Salát

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na tenká kolečka. Okurky nakrájíme na kostičky nebo plátky, stejně tak červenou cibuli. Brambory, okurky a cibuli smícháme, zalijeme horkým vývarem a olejem. Při míchání kontrolujeme, jal brambory nasákly vývar, případně dolijeme kdosažení požadované konzistence. Ochutíme solí, octem, hořčicí a nasekanou petrželkou. Plněný řízek můžeme podávat i napůlený.