Celozrnné těstoviny s bezmasým boloňským ragú
ŠŠk
Wholemeal pasta with bezmasým Bologna ragout and spinach salad and radishes Boloňské těstoviny jsou velmi oblíbené u dětí. Zkuste bezmasou a celozrnou variantu.
Wholemeal pasta with bezmasým Bologna ragout and spinach salad and radishes

Suroviny
Těstoviny
-
Celozrnné těstoviny 900 g
-
Cibule 100 g
-
Mrkev, čerstvá 150 g
-
Celer řapíkatý 50 g
-
Sojový granulát 300 g
-
Voda 1 l
-
Olivový olej 50 ml
-
Sýr, eidam 200 g
-
Voda (na namočení granulátu) 1 l
Salát
-
Baby špenát 100 g
-
Ředkvičky, čerstvé 70 g
-
Voda 100 ml
-
Olej, řepkový 20 ml
Příprava
-
Těstoviny
- Dáme vařit vodu. Do mísy nebo GN nádoby vložíme hovězí essenci, vložíme sóju, zalijeme vařící vodou, přikryjeme poklicí, dobře promícháme a necháme minimálně půl hodiny odstát.
- Oloupanou cibuli a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na jemno.
- Ze sójového masa odstraníme vodu, kterou přelijeme do jiné nádoby (fond nám poté pomůže k dochucení omáčky).
- Ze sóji vymačkáme co nejdůkladněji vodu, poté sóju dáme na pánev, zakápneme olivovým olejem a opékáme. Když sója získá hnědší barvu, přidáme orestovanou cibuli s celerem a mrkví, zalijeme odloženým fondem a přidáme směs pro boloňskou omáčku.
- Omáčku povaříme a vedle vdostatečném množství vařící vody uvaříme celozrnné těstoviny.
- Jednotlivé porce ihned přeléváme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem.
-
Podávání
- Jednotlivé porce ihned přeléváme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem.
-
Salát
- Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a promícháme se špenátovými listy. Salát pokropíme zálivkou, kterou připravíme smícháním zbylých surovin
.