Červené kari s kachnou, cukrovým hráškem, dýní a hlívou ústřičnou

Suroviny
Červené kari s kachnou, cukrovým hráškem, dýní a hlívou ústřičnou
−
+
€101.36
Kachní prsa
Studená voda
/ml
3000.0 ml
0%
Sůl
/g
300.0 g
0%
Prsa z kachny (s nařezanou kůží)
/g
1000.0 g
0%
Kokosové mléko
Horká převařená voda
/ml
300.0 ml
0%
Červené kari
Knorr Červená kari pasta 850 g
/g
180.0 g
0%
Olej
/ml
90.0 ml
0%
Voda
/ml
800.0 ml
0%
Čerstvý zázvor, strouhaný
/g
30.0 g
0%
Cukr, hnědý
/g
50.0 g
0%
Rybí omáčka
/ml
50.0 ml
0%
Limetová štáva
/ml
30.0 ml
0%
Kafírová limetka
/ks
4.0 ks
0%
Tykev pižmová, očištěná, nakrájená nahrubo
/g
800.0 g
0%
Hlíva ústřičná, nakrájená na kousky
/g
200.0 g
0%
Cukrový hrášek
/g
200.0 g
0%
Sůl Na Ochucení
/
0.0
0%
Servírování
Koriandr, čerstvý
/g
10.0 g
0%
Jasmínová Rýže
/
0.0
0%
/
Kachní prsa
-
Studená voda 3000.0 ml
-
Sůl 300.0 g
-
Prsa z kachny (s nařezanou kůží) 1000.0 g
Kokosové mléko
-
Horká převařená voda 300.0 ml
Červené kari
-
Knorr Červená kari pasta 850 g 180.0 g
-
Olej 90.0 ml
-
Voda 800.0 ml
-
Čerstvý zázvor, strouhaný 30.0 g
-
Cukr, hnědý 50.0 g
-
Rybí omáčka 50.0 ml
-
Limetová štáva 30.0 ml
-
Kafírová limetka 4.0 ks
-
Tykev pižmová, očištěná, nakrájená nahrubo 800.0 g
-
Hlíva ústřičná, nakrájená na kousky 200.0 g
-
Cukrový hrášek 200.0 g
-
Sůl Na Ochucení
Servírování
-
Koriandr, čerstvý 10.0 g
-
Jasmínová Rýže
Příprava
-
Kachní prsa
- Připravíme si nálev se solí a vodou, ponoříme do něj prsa a necháme nálev působit 2-3 hodiny, pak maso vybereme, opláchneme a osušíme.
- Prsa vložíme (nejprve kůží dolů) na studenou pánev a opečeme z každé strany na mírném ohni 10-12 minut.
- Poté maso položíme na papírový ubrousek a nakrájíme na tenké plátky.
-
Kokosové mléko
- Kokosový krém nasypeme do horké převařené vody, důkladně promícháme a odstavíme.
-
Červené kari
- Kari pastu mírně opečeme na oleji, zalíváme postupně kokosovým mlékem a částečně odpařujeme, přidáme ostatní ingredience omáčky a provařujeme.
- Dýni promícháme s polovinou oleje a pečeme při 180 ⁰C asi 8 minut.
- Hlívu ústřičnou opečeme krátce na silném ohni.
- Do omáčky přidáme dýni, hlívu ústřičnou a hrášek, vše povaříme 2-3 minuty a odstavíme.
- Nakonec zalijeme zbylým kokosovým mlékem a přidáme kachní filety. Vše opatrně promícháme a ochutíme dle potřeby.
-
Servírování
- Kari podáváme posypané koriandrem a doplněnou o jasmínovou rýži.
- Dlouhé a prudké provaření jídla po přidání kokosového mléka nebo větší množství limetkové šťávy může způsobit sražení.