+

Příprava

  1. Příprava

    1. Dušená dýně Očištěnou a umytou dýni nakrájíme na menší kostky. Cibuli, česnek a řapíkatý celer nasekáme nadrobno a orestujeme na rozpálené pánvi s olejem. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku, kterou jsme zbavili semínek, a nadrobno nakrájenou dýni. Pokud je potřeba, přilijeme ještě trochu oleje. Ochutíme solí a Primerbou Tymián. Restujeme přibližně 10–15 minut. Potom přidáme špetku cukru. Až se cukr začne rozpouštět, přidáme pár kapek vinného octa a počkáme, až se odpaří. Potom přidáme konzervovaná nasekaná rajčata, promícháme a dusíme dál ještě 10 minut.
    2. Restované vepřové maso Umyté a osušené vepřové karé očistíme. Nakrájíme ho na plátky široké přibližně 2 cm a naklepeme. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a posypeme nahrubo natrhanými lístky šalvěje. Maso opékáme na rozpálené grilovací pánvi. Až jsou plátky masa z jedné strany opečené dozlatova, otočíme je a na pánev přidáme plátky slaniny. Dokřupava pečené plátky slaniny položíme na opečené maso. Přidáme máslo a počkáme, než se rozpustí. Odstavíme z ohně a necháme odpočívat.
    3. Pošírované vajíčko V hrnci necháme vařit vodu a ocet. Vodu na hranici varu zamícháme lžící tak, abychom vytvořili jemný vír, do kterého vyklepneme vajíčko. Vaříme doměkka asi 2–3 minuty.
    4. Servírování Na talíř dáme porci dušené dýně, na ni plátek karé s křupavým plátkem slaniny. Pokapeme výpekem, olejem a dozdobíme lístky rukoly. Navrch naservírujeme pošírované vajíčko, které nařízneme nožem, aby vytékal žloutek.