1. Příprava

    Konvektomat předehřejeme na 150 °C. Jehněčí kolínka okořeníme, poprášíme moukou a na tuku zprudka ze všech stran opečeme. Maso vyndáme a ve výpeku zvolna orestujeme nakrájenou cibuli, potom přidáme rajčatový protlak pro zvýraznění barvy, opět chvíli restujeme. Následně vše zalijeme pivem, přidáme podrcený jalovec, česnek, tymián, pomačkané bobkové listy a rozmarýn. Přivedeme k varu a do směsi vložíme opečená kolínka, přidáme část omáčky demi glace a přiklopené dusíme pozvolna doměkka (cca 2–3 hodiny). Měkké maso vyjmeme (uchováme horké) a zahustíme šťávu zbylým demi glace a dochutíme medem. Šťávu přecedíme na teplá jehněčí kolínka. Jako vhodná příloha může být bramborová kaše, nastavovaná kaše nebo dobrý chléb.