1. Dušené kuře

    • Kuřecí stehna osušte, nakrájejte na větší kousky (případně poprašte moukou) a opečte na tuku (ne do barvy). Vyndejte z tuku a dejte stranou.
    • Na tuk přidejte na půlené nebo na čtvrcené žampiony, krátce orestujte, zalijte vodou, přidejte Essenci a vložte zpět maso. Duste 20 minut.
  2. Omáčka

    • K dušenému kuřeti přidejte základní bílou omáčku, zakysaný krém, případně dochuťte citronovou šťávou či estragonem. Ozdobte pokrájenou pažitkou.
  3. Bramborové vafle

    • Smíchejte 2/3 teplého mléka a směs na bramborovou kaši, nechte nabobtnat a zchladnout.
    • Přimíchejte kypřící prášek, zbylé mléko, vejce, mouku a dochuťte solí a muškátovým oříškem.
    • Ze zpracovaného tekutého těsta pečte vafle ve vaflovači. Vafle můžete potřít po upečení rozpuštěným máslem.
  4. Servírování

    • Na talíř položte 2 ks bramborových vaflí a porci dušeného kuřete.
+

Chtěli byste vidět více?

Vytvořit účet

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.