Dušené kuře s bramborovými vaflemi
Pokud nemáte vaflovač, můžete připravit placky.

Suroviny
Dušené kuře
-
Kuřecí stehna bez kosti a kůže 1.2 kg
-
Žampiony bílé 400 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 40 ml
-
Zelený hrášek 200 g
-
Voda 1 l
Omáčka
-
Estragon, čerstvý
-
Pažitka, čerstvá 20 g
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 170 ml
-
Citrónová šťáva
Bramborové vafle
-
Vejce 6 kus
-
Muškátový ořech, mletý 1 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 50 ml
-
Mléko 600 ml
-
Mouka, polohrubá 40 g
-
Kypřící prášek 6 g
-
Sůl 10 g
-
Máslo
Příprava
-
Dušené kuře
- Kuřecí stehna osušte, nakrájejte na větší kousky (případně poprašte moukou) a opečte na tuku (ne do barvy). Vyndejte z tuku a dejte stranou.
- Na tuk přidejte na půlené nebo na čtvrcené žampiony, krátce orestujte, zalijte vodou, přidejte Essenci a vložte zpět maso. Duste 20 minut.
-
Omáčka
- K dušenému kuřeti přidejte základní bílou omáčku, zakysaný krém, případně dochuťte citronovou šťávou či estragonem. Ozdobte pokrájenou pažitkou.
-
Bramborové vafle
- Smíchejte 2/3 teplého mléka a směs na bramborovou kaši, nechte nabobtnat a zchladnout.
- Přimíchejte kypřící prášek, zbylé mléko, vejce, mouku a dochuťte solí a muškátovým oříškem.
- Ze zpracovaného tekutého těsta pečte vafle ve vaflovači. Vafle můžete potřít po upečení rozpuštěným máslem.
-
Servírování
- Na talíř položte 2 ks bramborových vaflí a porci dušeného kuřete.