Fazole v tomatové omáčce se sázeným vejcem, chléb
Díky kombinaci fazolových lusků, bílých a červených fazolí spolu se sterilovanými rajčaty je pokrm bohatým zdrojem vlákniny a rostlinných bílkovin. Zelené fazolky obsahují vápník, železo, draslík, hořčík, vitaminy skupiny B, vitamin K, provitamin A a další prospěšné látky.

Suroviny
Fazole v tomatové omáčce se sázeným vejcem, chléb
−
+
€79.02
Tomatová omáčka
Cibule žlutá
/g
100.0 g
0%
Česnek čerstvý
/g
10.0 g
0%
Olej, řepkový
/ml
50.0 ml
0%
Knorr Polparicca di Pomodoro - krájená rajčata 2,55 kg
/g
700.0 g
0%

Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg
/g
15.0 g
0%
Cukr
/g
10.0 g
0%
Sůl
/g
10.0 g
0%
Voda
/ml
700.0 ml
0%
Fazole
Fazolové lusky zelené
/g
100.0 g
0%
Fazole, bílé, syrové
/g
500.0 g
0%
Červené fazole (nevařené)
/g
500.0 g
0%
Servírování
Vejce
/kus
10.0 kus
0%
Chléb
/g
500.0 g
0%
/
Tomatová omáčka
-
Cibule žlutá 100.0 g
-
Česnek čerstvý 10.0 g
-
Olej, řepkový 50.0 ml
-
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg 15.0 g
-
Cukr 10.0 g
-
Sůl 10.0 g
-
Voda 700.0 ml
Fazole
-
Fazolové lusky zelené 100.0 g
-
Fazole, bílé, syrové 500.0 g
-
Červené fazole (nevařené) 500.0 g
Servírování
-
Vejce 10.0 kus
-
Chléb 500.0 g
Příprava
-
Tomatová omáčka
- Najemno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme a zarestujeme protlak, zalijeme krájenými loupanými rajčaty a vodou. Necháme povařit. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme tymiánem, cukrem a solí.
-
Fazole
- Přes noc namočené fazole uvaříme do měkka a přidáme do rajčatové omáčky. Zelené fazolové lusky zblanšírujeme a také přidáme do tomatové směsi.
-
Servírování
- Podáváme s pečeným sázeným vejcem a chlebem.