Fenyklový salát s kuřecím masem
Javorový sirup můžete nahradit medem. Doplnit můžete o rukolu a jarní cibulku.
Jako obměnu můžete Essenci a Primerbu nahradit pomerančovou šťávou a Knorr Šafránovou pastou.

Suroviny
Salát
-
Tradičně upečené kuře 1.5 kg
-
Fenykl, přepůlený a nakrájený na tenké plátky 260 g
-
Jablka, zbavená jadřince a nakrájená na tenké plátky 600 g
-
Citrónová šťáva 80 ml
-
Cibule červená 160 g
-
Čerstvé petrželové listy 20 g
-
Pekanové ořechy, opečené a nasekané 40 g
Zálivka
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 200 g
-
Javorový sirup 10 g
-
Sůl
-
Černý pepř, čerstvý mletý
Příprava
-
Salát
- Z kuřete odstraňte kůži a kosti, maso natrhejte.
- Fenykl a jablka dejte do větší servírovací mísy a zalijte citrónovou štávou, aby nezhnědly. Přidejte kuře, cibuli nakrájenou na teké plátky, petržel a ořechy, promíchejte.
-
Zálivka
- V mističce vyšlehejte majonézu, Ramu Cremefine, javorový sirup, kuřecí essenci, Primerbu, sůl a pepř. Zálivkou přelijte salát a ihned servírujte.