Fermentovaný Kimchi salát podávaný ve sklenici
Základem salátů kimchi je mléčné kvašení zfermentované zeleniny při nízké teplotě, které se stará o specifickou nakyslou chuť a také trpkou vůni.

Suroviny
Salát
-
Zelí, čínské 2 kg
-
Ředkev Daikon 400 g
-
sůl
-
Cibule, jarní 50 g
-
Vločky z červené papriky 25 g
-
Cukr 30 g
-
Zázvor 60 g
-
Česnek stroužky 15 kus
Příprava
-
Salát
- Nakrájíme zelí na 5 cm velké kousky a vložíme do mísy. Posypeme solí, pomačkáme tak, až začně pouštět šťávu, pokryjeme případně vodou a necháme zatížené 24 hodin při pokojové teplotě.
- Poté zelí důkladně propláchneme studenou vodou, necháme řádně okapat na sítě (vymačkáme co nejvíce zbylé tekutiny) a vložíme do suché nádoby.
- Zbylé ingredience promícháme a smícháme se zelím – zelí musí být pokryté směsí.
- Vložíme do jednotlivých skleniček, stlačíme, uzavřeme a dáme do tmavého prostoru na nejméně 24 hodin.
- Směs musí být vždy pod tekutinou. Po zfermentování sklenici otevřeme, aby mohl odejít vzniklý plyn a v chladu uchováme až 1 týden.