Glazovaná vepřová žebírka
Na ozdobu žeber můžeme použít sušené chipsy ze zeleniny a směs bylinek.

Suroviny
Píprava
-
Vepřová žebra 600 g
-
Česnek stroužky 3 kus
-
Džem z černého rybízu 30 g
-
Med 20 g
-
Zeleninové chipsy 80 g
-
Sůl, pepř, čerstvé bylinky
Příprava
-
Píprava
- Nakrájejte žebra podél kostí a oddělte maso z každého konce kosti. Smíchejte polovinu BBQ omáčky s nasekaným česnekem, hořčicí, džemem z černého rybízu a medem. Dochuťte solí a pepřem.
- Žebra glazujte v marinádě a pečte v troubě po dobu 2 hodin při teplotě 90 °C a následně po dobu 1 hodiny při teplotě 110 °C.
- Jakmile budou žebra dobře propečená, podávejte s BBQ omáčkou, zeleninovými chipsy a ozdobte čerstvými bylinkami.