Grilovaná kuřecí prsíčka s omáčkou Marinara a gnocchi

Suroviny
Grilovaný kuřecí filet
-
Kuřecí prsa 1200 g
-
Citron 1 kus
-
Sůl na ochucení
Omáčka Marinara
-
Olivový olej 40 ml
-
Cibule, na kostičky 100 g
-
Česnek, nakrájený na kostky 4 stroužky
-
Suché bílé víno 150 ml
-
Černé olivy bez pecky 100 g
-
Kapary, nasekané 40 g
-
Zelené chilli, kroužky 1 ks
-
Bílý vinný ocet 20 ml
-
Oregano, nasekané 5 g
-
Petrželka, nasekaná 40 g
-
Sůl, černý pepř na ochucení
Příloha
Servírování
-
Petrželka, snítky 20 g
Příprava
-
Grilovaný kuřecí filet
- Prsa natřeme pastou Primerba Bazalka, strouhanou citronovou kůrou a pokapeme citronovou šťávou. Ochutíme solí a odstavíme do ledničky.
- Následně grilujeme a nakrájíme na kousky.
-
Omáčka Marinara
- Na olivovém oleji opečeme cibuli a česnek, přidáme víno a částečně zredukujeme.
- Pak přidáme Tomato Pronto, olivy, kapary, chili a ocet. Vaříme několik minut.
- Omáčku ochutíme dle potřeby.
-
Příloha
- Gnocchi uvaříme ve slané vodě a scedíme.
-
Servírování
- Horké gnocchi spojíme s omáčkou Marinara, grilovaným kuřecím masem a ozdobíme petrželkou.