+

Nádivka

  • Vepřový prejt 570 g
  • Jablka, oloupaná, na malé kostičky 430 g
  • Calvados 15 ml

Maso

Salát

Zálivka

  1. Nádivka

    Jelítkový prejt pokrájíme nadrobno, promícháme s nakrájenými jablky a ovoníme pálenkou.
  2. Maso

    Do žebírka vyřízneme kapsu a celé maso potřeme marinádou. Ponecháme v chladu 3–4 hodiny. Žebírka vyndáme z marinády, otřeme a naplníme nádivkou. Maso vložíme na rozpálený gril, vypálíme typickou mřížku a poté při střední teplotě dogrilujeme na požadovaný stupeň propečení.
  3. Salát

    Nakrájený chléb vysušíme v konvektomatu a poté opečeme na rostlinném tuku, do kterého jsme přidali česnek. Rajčata napůlíme, lehce pomačkáme na sítku a vytlačenou šťávu přidáme do zálivky.
  4. Zálivka

    Olivový olej smícháme s Knorr zálivkou a vodou.
  5. Servírování

    Do středu talíře položíme salát, sestavený smícháním připravených složek s dresinkem, a navrch umístíme grilované žebírko.