Grilované plněné vepřové žebírko s Panzanella salátem
Žebírko můžeme před grilováním zabalit do bránice, aby náplň z masa nevyklouzla ven.

Suroviny
Nádivka
-
Vepřový prejt 570 g
-
Jablka, oloupaná, na malé kostičky 430 g
-
Calvados 15 ml
Maso
-
Vepřové žebírko (à 300 g) 3000 g
Salát
-
Bílý chléb, větší kostky 400 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 60 g
-
Rajčata, cherry 300 g
-
Plochá petrželka 10 g
-
Pažitka, nakrájená 15 g
-
Bazalka, čerstvá, lístky 10 g
-
Jarní cibule, nakrájená 100 g
Zálivka
-
Olivový olej 50 g
-
Voda 100 ml
Příprava
-
Nádivka
Jelítkový prejt pokrájíme nadrobno, promícháme s nakrájenými jablky a ovoníme pálenkou. -
Maso
Do žebírka vyřízneme kapsu a celé maso potřeme marinádou. Ponecháme v chladu 3–4 hodiny. Žebírka vyndáme z marinády, otřeme a naplníme nádivkou. Maso vložíme na rozpálený gril, vypálíme typickou mřížku a poté při střední teplotě dogrilujeme na požadovaný stupeň propečení. -
Salát
Nakrájený chléb vysušíme v konvektomatu a poté opečeme na rostlinném tuku, do kterého jsme přidali česnek. Rajčata napůlíme, lehce pomačkáme na sítku a vytlačenou šťávu přidáme do zálivky. -
Zálivka
Olivový olej smícháme s Knorr zálivkou a vodou. -
Servírování
Do středu talíře položíme salát, sestavený smícháním připravených složek s dresinkem, a navrch umístíme grilované žebírko.