Grilovaný celerový kořen se zeleninovým demi-glace a pečenou zeleninou | Unilever Food Solutions
+

Grilovaný celerový kořen

Nové brambory

Zelenina

  • Červená a žlutá paprika 700 g
  • Cuketa 700 g
  • Červená cibule 600 g
  • Přepuštěné máslo 50 g
  • sůl, pepř
  • pažitka

Zeleninové demi-glace

  1. Grilovaný celerový kořen

    • Celerový kořen omyjte, ale neloupejte. Smíchejte koření barbecue s olejem a celer potřete.
    • Zabalte do hliníkové fólie a pečte v troubě, kterou jste předehřáli na 160°C, proveďte zkoušku teploty na 50°C.
    • Až bude celerový kořen opečený, nakrájejte na plátky a grilujte.
  2. Nové brambory

    • Brambory promíchejte s pečenou cibulíPrimerba, olejem a česnekem.

    • Pečte v troubě předehřáté na 160°C, nakrájejte napůl, posypte čerstvým nakrájeným koprem a promíchejte, abyste je celé pokryli.

  3. Zelenina

    • Zeleninu nakrájejte na kusy a každý kusorestujteze všech stran na přepuštěném másle.

    • Okořeňte solí a pepřem podle chuti, posypte pokrájenou pažitkou.

  4. Zeleninové demi-glace

    • Zeleninu nakrájejte na půlku a přidejte celou hlavu česneku. Všechny ingredience potřete olejem

    • a pečte 30 minut v troubě, kterou jste předehřáli na 260°C.

    • Zeleninu přendejte do hrnce, přidejte tomatovou pastu, bobkový list, nové koření, víno a jablečný džus. Vařte, dokud se nevypaří polovina tekutiny.

    • Propasírujte přes jemné sítko a zredukujte na 30 %. Přidejte studené máslo a třete, dokud se máslo nerozpustí. Okořeňte koncentrovaným zeleninovým vývarem podle chuti.