Grilovaný celerový kořen se zeleninovým demi-glace a pečenou zeleninou

Suroviny
Grilovaný celerový kořen
-
Celerový kořen 1700 g
-
Rostlinný olej 40 ml
Nové brambory
-
Rostlinný olej 30 ml
-
Brambory 700 g
-
Česnek 2 stroužek
-
Čerstvý kopr 20 g
Zelenina
-
Červená a žlutá paprika 700 g
-
Cuketa 700 g
-
Červená cibule 600 g
-
Přepuštěné máslo 50 g
-
sůl, pepř
-
pažitka
Zeleninové demi-glace
-
Cibule, mrkev, celer, petržel 650 g
-
Česnek, celá hlavička 1 kus
-
Bobkový list 2 kus
-
Nové koření 3 kus
-
Červené víno 80 ml
-
Jablečný džus 1500 ml
-
Máslo 50 g
-
Rostlinný olej 30 ml
Příprava
-
Grilovaný celerový kořen
- Celerový kořen omyjte, ale neloupejte. Smíchejte koření barbecue s olejem a celer potřete.
- Zabalte do hliníkové fólie a pečte v troubě, kterou jste předehřáli na 160°C, proveďte zkoušku teploty na 50°C.
- Až bude celerový kořen opečený, nakrájejte na plátky a grilujte.
-
Nové brambory
-
Brambory promíchejte s pečenou cibulíPrimerba, olejem a česnekem.
-
Pečte v troubě předehřáté na 160°C, nakrájejte napůl, posypte čerstvým nakrájeným koprem a promíchejte, abyste je celé pokryli.
-
-
Zelenina
-
Zeleninu nakrájejte na kusy a každý kusorestujteze všech stran na přepuštěném másle.
-
Okořeňte solí a pepřem podle chuti, posypte pokrájenou pažitkou.
-
-
Zeleninové demi-glace
-
Zeleninu nakrájejte na půlku a přidejte celou hlavu česneku. Všechny ingredience potřete olejem
-
a pečte 30 minut v troubě, kterou jste předehřáli na 260°C.
-
Zeleninu přendejte do hrnce, přidejte tomatovou pastu, bobkový list, nové koření, víno a jablečný džus. Vařte, dokud se nevypaří polovina tekutiny.
-
Propasírujte přes jemné sítko a zredukujte na 30 %. Přidejte studené máslo a třete, dokud se máslo nerozpustí. Okořeňte koncentrovaným zeleninovým vývarem podle chuti.
-