Grilovaný flank steak se salátem
V letních měsících nechte salát vychladit. Vynikne osvěžující chuť koriandru, máty a sladkokyselého dresinku. Naprosto ideální je ke grilovanému masu a vychlazenému pivu.

Suroviny
Steak
-
Entercote nebo flank steak (Pupek) 2 kg
-
Olej 150 ml
Salát
-
Rajčata, cherry 320 g
-
Salátová okurka 250 g
-
Cibule červená 80 g
-
Šalotka 40 g
-
Máta 30 g
-
Čerstvý koriandr 50 g
Dresink
-
Česnek čerstvý 30 g
-
Červená chilli pasta 10 g
-
Šťáva z citrónu 50 ml
-
Rybí omáčka 50 ml
-
Cukr, hnědý 10 g
-
Voda 60 ml
Příprava
-
Steak
- Maso očistíme, překrájíme na porce, okořeníme kořením na hovězí maso, potřeme hovězí Essencí a olejem. Necháme odležet. Před tepelnou úpravou maso vyndáme na 30 minut z chladu a necháme odpočinout při pokojové teplotě. Maso ogrilujeme metodou přímého grilování z obou stran do požadovaného stupně propečenosti. Po vyjmutí z grilu necháme maso odpočinout. Podáváme se salátem a dresinkem.
-
Salát
- Zeleninu omyjeme, šalotku a červenou cibuli oloupeme. Vše nakrájíme a v misce zamícháme společně s natrhanými lístky máty a koriandru. Vložíme do lednice.
-
Dresink
- Dresink připravíme ve hmoždíři utlučením všech surovin (česnek, rybí omáčka, limetová šťáva, chilli pasta, cukr). Přidáme sunshine chilli omáčku a zamícháme, případně upravíme konzistenci vodou. Pokud nemáme hmoždíř, použijeme mixér.