Grilovaný lososový špíz na středomořský způsob
Místo lososa můžete použít jinou oblíbenou rybu nebo i drůbeží maso. Klasické špejle lze nahradit například citronovou trávou.

Suroviny
Marináda
-
Oregano 2 g
-
Římský kmín, mletý 4 g
-
Sušené chilli vločky 2 g
-
Sezam 30 g
-
Česnek, nasekaný 10 g
-
Cukr, hnědý 15 g
-
Olej, olivový 40 g
-
Mořská sůl
Ryba
-
Losos filet bez kůže 1700 g
-
Citron 300 g
Omáčka
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 100 ml
-
Limetky
Servírování
-
Polníček
-
Limetka
Příprava
-
Marináda
- V míse smíchejte všechny ingredience na marinádu. Pokud nebudete mít k dispozici sušené chilli vločky, můžete je vynechat.
-
Ryba
- Očištěný rybí filet zbavený kůže a kostí nakrájejte na kostky (cca 4 kostky na porci).
- Lososové kostky potřete marinádou a nechte minimálně ½ hodiny marinovat.
- Poté rybí kostky napichujte na zdvojené špízy, přičemž jednotlivé kousky ryby prokládejte nakrájenými plátky citronu.
- Jednotlivé lososové špízy položte na rozpálený gril a pečte, dokud nebudou hotové.
-
Omáčka
- Na přípravu omáčky smíchejte uvedené ingredience (rajčata před tím pokrájejte na drobno) a případně dochuťte podle potřeby limetkou.
-
Servírování
- Můžete podávat například s grilovanou limetkou a salátem.