Grilovaný meloun & grilovaný ananas

Suroviny
Meloun
-
(Baby) vodní meloun, velké kostky 1500 g
-
Med 150 g
-
Limetová šťáva 80 g
-
Čerstvé ovoce na ozdobu
Ananas
-
Ananas, okrájený a bez středu 1 ks
-
Rum tmavý 150 ml
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 500 ml
-
Máta, listy, nasekaná 150 g
-
Čerstvé ovoce na ozdobu
Příprava
-
Meloun
Svaříme med a limetkovou šťávu do konzistence sirupu a zchladíme. Kousky melounu napícháme na špíz a při střední teplotě grilujeme 3 minuty z každé strany. Podáváme pokapané medovo-limetkovým sirupem a ozdobíme čerstvým ovocem. -
Ananas
Podélně nakrájíme dlouhé hranolky. Namočíme ananas na 2–4 hodiny do rumu. Smícháme zakysaný krém s mátou. Napícháme překrojené kusy ananasu na špíz a grilujeme do zkaramelizování asi 3 minuty z každé strany. Podáváme s mátovým krémem a ozdobené čerstvým ovocem.