Grilované plněné vepřové žebírko s Panzanella salátem
Žebírko můžeme před grilováním zabalit do bránice, aby náplň z masa nevyklouzla ven.

Suroviny
Grilované plněné vepřové žebírko s Panzanella salátem
−
+
€103.52
Nádivka
Vepřový prejt
/g
570.0 g
0%
Jablka, oloupaná, na malé kostičky
/g
430.0 g
0%
Calvados
/ml
15.0 ml
0%
Maso
Vepřové žebírko (à 300 g)
/g
3000.0 g
0%
Knorr Professional Marináda na vepřové 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

web - bez masové složky
web - bez přidaného glutamanu
Salát
Bílý chléb, větší kostky
/g
400.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/g
60.0 g
0%
Rajčata, cherry
/g
300.0 g
0%
Plochá petrželka
/g
10.0 g
0%
Pažitka, nakrájená
/g
15.0 g
0%
Bazalka, čerstvá, lístky
/g
10.0 g
0%
Jarní cibule, nakrájená
/g
100.0 g
0%
Zálivka
Olivový olej
/g
50.0 g
0%
Knorr Řecká zálivka 700 g
/g
15.0 g
0%
Voda
/ml
100.0 ml
0%
/
Nádivka
-
Vepřový prejt 570.0 g
-
Jablka, oloupaná, na malé kostičky 430.0 g
-
Calvados 15.0 ml
Maso
-
Vepřové žebírko (à 300 g) 3000.0 g
Salát
-
Bílý chléb, větší kostky 400.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 60.0 g
-
Rajčata, cherry 300.0 g
-
Plochá petrželka 10.0 g
-
Pažitka, nakrájená 15.0 g
-
Bazalka, čerstvá, lístky 10.0 g
-
Jarní cibule, nakrájená 100.0 g
Zálivka
-
Olivový olej 50.0 g
-
Knorr Řecká zálivka 700 g 15.0 g
-
Voda 100.0 ml
Příprava
-
Nádivka
Jelítkový prejt pokrájíme nadrobno, promícháme s nakrájenými jablky a ovoníme pálenkou. -
Maso
Do žebírka vyřízneme kapsu a celé maso potřeme marinádou. Ponecháme v chladu 3–4 hodiny. Žebírka vyndáme z marinády, otřeme a naplníme nádivkou. Maso vložíme na rozpálený gril, vypálíme typickou mřížku a poté při střední teplotě dogrilujeme na požadovaný stupeň propečení. -
Salát
Nakrájený chléb vysušíme v konvektomatu a poté opečeme na rostlinném tuku, do kterého jsme přidali česnek. Rajčata napůlíme, lehce pomačkáme na sítku a vytlačenou šťávu přidáme do zálivky. -
Zálivka
Olivový olej smícháme s Knorr zálivkou a vodou. -
Servírování
Do středu talíře položíme salát, sestavený smícháním připravených složek s dresinkem, a navrch umístíme grilované žebírko.