Menu

Suroviny

+

Steak

Salát

  • Rajčata, cherry 320.0 g
  • Salátová okurka 250.0 g
  • Cibule červená 80.0 g
  • Šalotka 40.0 g
  • Máta 30.0 g
  • Čerstvý koriandr 50.0 g

Dresink


V letních měsících nechte salát vychladit. Vynikne osvěžující chuť koriandru, máty a sladkokyselého dresinku. Naprosto ideální je ke grilovanému masu a vychlazenému pivu.

...

Příprava

  1. Steak

    • Maso očistíme, překrájíme na porce, okořeníme kořením na hovězí maso, potřeme hovězí Essencí a olejem. Necháme odležet. Před tepelnou úpravou maso vyndáme na 30 minut z chladu a necháme odpočinout při pokojové teplotě. Maso ogrilujeme metodou přímého grilování z obou stran do požadovaného stupně propečenosti. Po vyjmutí z grilu necháme maso odpočinout. Podáváme se salátem a dresinkem.
  2. Salát

    • Zeleninu omyjeme, šalotku a červenou cibuli oloupeme. Vše nakrájíme a v misce zamícháme společně s natrhanými lístky máty a koriandru. Vložíme do lednice.
  3. Dresink

    • Dresink připravíme ve hmoždíři utlučením všech surovin (česnek, rybí omáčka, limetová šťáva, chilli pasta, cukr). Přidáme sunshine chilli omáčku a zamícháme, případně upravíme konzistenci vodou. Pokud nemáme hmoždíř, použijeme mixér.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu