Menu

Suroviny

+

Marináda

Ryba

  • Losos filet bez kůže 1700.0 g
  • Citron 300.0 g

Omáčka

Servírování

  • Polníček
  • Limetka

Místo lososa můžete použít jinou oblíbenou rybu nebo i drůbeží maso. Klasické špejle lze nahradit například citronovou trávou.

...

Příprava

  1. Marináda

    • V míse smíchejte všechny ingredience na marinádu. Pokud nebudete mít k dispozici sušené chilli vločky, můžete je vynechat.
  2. Ryba

    • Očištěný rybí filet zbavený kůže a kostí nakrájejte na kostky (cca 4 kostky na porci).
    • Lososové kostky potřete marinádou a nechte minimálně ½ hodiny marinovat.
    • Poté rybí kostky napichujte na zdvojené špízy, přičemž jednotlivé kousky ryby prokládejte nakrájenými plátky citronu.
    • Jednotlivé lososové špízy položte na rozpálený gril a pečte, dokud nebudou hotové.
  3. Omáčka

    • Na přípravu omáčky smíchejte uvedené ingredience (rajčata před tím pokrájejte na drobno) a případně dochuťte podle potřeby limetkou.
  4. Servírování

    • Můžete podávat například s grilovanou limetkou a salátem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu