Menu

Suroviny

+

Marinování

  • Hovězí líčko, očištěné 1.5 kg
  • Mořská sůl 7.0 g
  • Červený pepř, drcený 2.0 g
  • Sojová omácka, standard 75.0 ml
  • Cukr, hnědý 15.0 g
  • Česnek, nasekaný 30.0 g

Vaření

  • Horká voda 750.0 ml
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 30.0 ml

Ochucení trhaného masa

Těsto

  • Hladká mouka 700.0 g
  • Voda, vlažná 350.0 ml
  • Sušené droždí 20.0 g
  • Cukr 30.0 g
  • Olej 25.0 ml
  • Sůl 7.0 g

Podávání

  • Paprika, zelená 100.0 g
  • Zelená okurka, půlkolečka bez semínek 150.0 g
  • Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 50.0 g
  • Šalotka, nasekaná 50.0 g
  • Klíčky fazole mungo 50.0 g
  • Arašídy 40.0 g
  • Čerstvý koriandr 10.0 g

Omáčky do trhaného masa můžete dát víc, tehdy bude Gua bao ještě šťavnatější. Zeleninové přísady lze zpestřit přidáním libovolného druhu salátu.

...

Příprava

  1. Marinování

    • Složky marinády promíchejte, přidejte líčka a odložte do lednice na 12 hodin nebo zavakuujte do sáčku smarinádou.
  2. Vaření

    • Líčka vyjměte z marinády a orestujte, přeložte do tlakového hrnce (marinádu také přelijte do tlakového hrnce,) vlijte horkou vodu azavřete tlakový hrnec.
    • Když se objeví pára, zmírněte oheň, vařte 30 minut, sundejte z tepla a po deseti minutách vypusťte páru a pomalu tlakový hrnec otevřete.
    • Vyjměte líčka a po částečném vychlazení potrhejte maso vidličkou nebo prsty.
  3. Ochucení trhaného masa

    • Na pánev wok vlijte omáčky, přidejte zázvor a trhané maso a při ohřívání míchejte.
  4. Těsto

    • Mouku promíchejte s cukrem a solí, droždí rozmíchejte v teplé vodě. Do mouky přidejte rozmíchané droždí a vše hněťte několik minut. Těsto přendejte do misky a odstavte na teplé místo, aby nakynulo.
    • Potom těsto přendejte na vál, vytvořte váleček, rozdělte těsto na 20 částí a utvořte bochánky. Rozválejte bochánky podélně na oválný tvar o tloušťce 0,5 - 1 cm.
    • Vytvarované bochánky potřete olejem a položte na pečící papír a uvařte vpáře. Po uvaření odstraňte pečící papír
  5. Podávání

    • Bochánky rozkrojte a naplňte masem a zeleninou – papriku, celer, okurky, fazolové klíčky, koriandr a arašídy.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu