Guláš se zázvorem a chilli
Guláš je možné vařit na různé způsoby. Přidejte mu trochu ostrosti z chilli a zázvoru.

Suroviny
Guláš
-
Hovězí kližka 1 kg
-
Olej 100 ml
-
Knorr Professional Hovězí redukce 800 g 20 g
-
Zázvor 30 g
-
Chilli papričky, čerstvé 5 g
-
Marmeláda z červeného rybízu 50 g
-
Jablečná šťáva 250 ml
-
Jablečný ocet - dle chuti
-
sůl
Příprava
-
Guláš
- Na tmavém cibulovém základě orestujeme hovězí maso (pokrájené na 2 cm kostky). Opečeme do hněda a přidáme Knorr Sambal Manis, najemno nastrouhaný zázvor, očištěnou a nakrájenou chilli papričku, česnek a sůl.
- Ke konci dušení, když už je maso téměř měkké přidáme marmeládu, jablečnou šťávou a Hovězí redukci.
- Dochutíme a dle potřeby zalijeme vodou, případně zahustíme tmavou jíškou.
-
Podávní
- Doporučujemepodávat sjáhlovou kaší a opečenou cibulkou.