Herinkový salát s nakládanými houbami a bylinkami
Sleďový salát můžete také podávat ve formě tataráku – za tím účelem nakrájejte všechny složky na kostičky a jemně promíchejte.

Suroviny
Herinkový salát
-
Sleď - herink 700 g
-
Cibule žlutá 120 g
-
Marinované houby 150 g
Zálivka
-
Olej z grilované papriky 100 ml
-
Olej 50 ml
-
Hořčice s hořčičným semínkem
Zdobení
-
Plátky ředkviček, mikro bylinky
Příprava
-
Herinkový salát
- Sledě namočte do studené vody (délka máčení záleží na druhu sleďů) a přesuňte je na síto, aby dobře okapaly.
- Cibuli nakrájejte na jemné nudličky, papriku a houby libovolně.
-
Zálivka
- Olej z papriky spojte se zahradní zálivkou, olejem a hořčicí. Připravenou zálivkou zalijte salát a ponechte ho odležet nejlépe do příštího dne.
-
Zdobení
- Salát ozdobte chlebovými krutony a mikro bylinkami.