Houbové ragú s bylinkovo-máslovými haluškami (hubové ragú s bylinkovo maslovými haluškami)
Uvařené halušky můžeme ještě promastit přepuštěným máslem.

Suroviny
Houbové ragú
-
Směs čerstvých hub 1500 g
-
Šalotka 100 g
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 300 ml
-
Bílé víno 100 ml
-
Stroužky česneku ve slupce 2 kus
-
Olej 100 ml
-
Knorr Barevný pepř drcený 0,5 kg 5 g
-
Čerstvá petrželová nať 50 g
-
Sůl
Bylinkovo-máslové halušky
-
Hladká mouka 1000 g
-
Vejce 4 kus
-
Máslo (rozpuštěné) 100 g
-
Minerální voda 400 ml
-
Sůl
Příprava
-
Houbové ragú
Směs čerstvých hub nakrájíme na větší kousky a na oleji zprudka orestujeme. Přidáme nasekanou šalotku a česnek, podlijeme bílým vínem a necháme chvíli povařit, než se víno odpaří a předá všechny chutě a vůně ostatním ingrediencím. Přidáme houbový bujón, dochutíme pepřem a ještě jednou provaříme. Nakonec do pokrmu přidáme rostlinný krém a čerstvě nasekanou petrželovou nať.
-
Bylinkovo-máslové halušky
Smícháme všechny suroviny a necháme odstát alespoň půl hodiny. Potom přes síto natvarované halušky zavaříme do vroucí osolené vody a povaříme cca 5 minut.