Houbové rizoto

Suroviny
Rizoto
-
Zeleninový fond 1500 ml
-
Cibule (kostky) 100 g
-
Máslo 80 g
-
Rýže na rizoto (Arborio, Carnanoli...) 600 g
-
Mražené hřiby 500 g
-
Suché bílé víno 100 ml
Dokončení
-
Parmazán, strouhaný 100 g
-
Sůl
-
Bílý pepř, mletý 5 g
-
Máslo 100 g
Příprava
-
Rizoto
Orestujte cibuli na másle, přidejte rýži a vše dohromady chvíli restujte do zesklovatění. Přidejte houby. Podlévejte bílým vínem a promíchávejte, přidejte trochu zeleninového fondu. Vařte na nízkém ohni pod pokličkou a postupně přidávejte zbylý zeleninový fond. Vařte rizoto, dokud nebude mít polotekutou konzistenci. -
Dokončení
Nakonec přidejte máslo a nastrouhaný parmezán. Smíchejte vše dohromady a ochuťte solí a pepřem.