+

Rizoto

  • Zeleninový fond 1500 ml
  • Cibule (kostky) 100 g
  • Máslo 80 g
  • Rýže na rizoto (Arborio, Carnanoli...) 600 g
  • Mražené hřiby 500 g
  • Suché bílé víno 100 ml

Dokončení

  1. Rizoto

    Orestujte cibuli na másle, přidejte rýži a vše dohromady chvíli restujte do zesklovatění. Přidejte houby. Podlévejte bílým vínem a promíchávejte, přidejte trochu zeleninového fondu. Vařte na nízkém ohni pod pokličkou a postupně přidávejte zbylý zeleninový fond. Vařte rizoto, dokud nebude mít polotekutou konzistenci.
  2. Dokončení

    Nakonec přidejte máslo a nastrouhaný parmezán. Smíchejte vše dohromady a ochuťte solí a pepřem.