Menu

Suroviny

+

Vývar

Játrové knedlíčky

  • Játra hovězí 250.0 g
  • Žemle nebo veka 120.0 g
  • Voda na navlhčení 70.0 g
  • Cibule 20.0 g
  • Strouhanka 50.0 g
  • Pšeničná mouka hladká 25.0 g
  • Česnek 10.0 g
  • Sůl 10.0 g
  • Vejce 1.0 kus
  • Majoránka 0.2 g
  • Pepř mletý černý 0.2 g

...

Příprava

  1. Vývar

    • Hovězí maso opláchněte, naklepejte a rozkrájejte na větší kusy. Vložte do hrnce se studenou vodou, kterou postupně přivedete k varu. Poté přidejte koření a zeleninu. Následně pro zesílení chuti přisypme směs na hovězí bujón od Knorr a přiklopte. Vařte pod mírným varem 2,5 hodiny, během vaření sbírejte vznikající pěnu naběračkou, aby vývar zůstal čistý. Po vaření vývar odsaďte, následně ho sceďte.

  2. Játrové knedlíčky

    • Očištěná, opláchnutá hovězí játra nakrájíme na menší kousky, přidáme navlhčenou žemli a cibuli a vše jemně umeleme. Do umleté směsi zamícháme strouhanku, mouku, česnek a sůl. Přidáme vejce a a okořeníme majoránkou a pepřem. Směs promícháme a vaříme ve výru nebo v hovězím fondu.

  3. Servírování

    • Scezený vývar podáváme skousky kořenové zeleniny, játrovým knedlíkem a čerstvou petrželovou natí.

Produkty
Recepty
Inspirace
Menu