Hovězí roštěná s omáčkou ze zeleného pepře a těstovinovým salátem
Těstoviny se sýrovou omáčkou – Mac & Cheese – klasika americké kuchyně. Je důležité, abyste používali k tomuto pokrmu příslušný sýr. Omáčky má být tolik, aby byly těstoviny dobře oblepené.

Suroviny
Pečený roštěnec
-
Hovězí roštěnec 2 kg
-
Olej 50 ml
-
Sušená hořčičná semínka
Těstovinový salát
-
Máslo 40 g
-
Hladká mouka 30 g
-
Mléko 500 ml
-
Sůl
-
Sušená hořčičná semínka
-
Sýr Čedar nebo Mimolette 220 g
Pepřová omáčka
-
Voda 700 ml
-
Olej
-
Cibule, na kostičky 100 g
-
Česnek stroužky 2 kus
-
Rozmarýn, čerstvý
-
Víno, červené 120 ml
-
Máslo
Podávání
-
Černý pepř, čerstvý mletý
-
Plátky soli
-
Lístky z červené řepy
Příprava
-
Pečený roštěnec
- Roštěnec očistěte, potřete olejem, marinujte ve směsi Knorr Marináda na hovězí maso a sušených hořčičných semínkách. Ponechte v marinádě 48 hodin.
- Pečte při teplotě 75 ⁰C, sondu nastavte na 58 ⁰C na jádro masa, nebo dle obliby.
-
Těstovinový salát
- Těstoviny uvařte v osolené vodě.
- Z másla a mouky připravte jíšku, rozřeďte ji mlékem, přidejte sůl a sušená hořčičná semínka. Do omáčky přidejte strouhaný sýr Čedar (můžete ho nahradit sýrem Mimolette).
- Vše chvíli povařte na mírném ohni a poté promíchejte s vařenými teplými těstovinami.
-
Pepřová omáčka
- Směs na Knorr Pepřovou omáčku rozmíchejte ve vodě a povařte.
- Na oleji opečte cibuli s plátky česneku a snítkami rozmarýnu.
- Zalijte vínem a redukujte na poloviny obsahu. Esenci přeceďte a přidejte do pepřové omáčky.
-
Podávání
- Roštěnec naporcujte, posypte čerstvě umletým zeleným pepřem a plátky soli.
- Podávejte s těstovinovým salátem a pepřovou omáčkou.
- Ideálním doplňkem bude salát Coleslaw ve formě kuliček o velikosti vlašského ořechu.