+

Pečený roštěnec

Těstovinový salát

Pepřová omáčka

Podávání

  • Černý pepř, čerstvý mletý
  • Plátky soli
  • Lístky z červené řepy
  1. Pečený roštěnec

    • Roštěnec očistěte, potřete olejem, marinujte ve směsi Knorr Marináda na hovězí maso a sušených hořčičných semínkách. Ponechte v marinádě 48 hodin.
    • Pečte při teplotě 75 ⁰C, sondu nastavte na 58 ⁰C na jádro masa, nebo dle obliby.
  2. Těstovinový salát

    • Těstoviny uvařte v osolené vodě.
    • Z másla a mouky připravte jíšku, rozřeďte ji mlékem, přidejte sůl a sušená hořčičná semínka. Do omáčky přidejte strouhaný sýr Čedar (můžete ho nahradit sýrem Mimolette).
    • Vše chvíli povařte na mírném ohni a poté promíchejte s vařenými teplými těstovinami.
  3. Pepřová omáčka

    • Směs na Knorr Pepřovou omáčku rozmíchejte ve vodě a povařte.
    • Na oleji opečte cibuli s plátky česneku a snítkami rozmarýnu.
    • Zalijte vínem a redukujte na poloviny obsahu. Esenci přeceďte a přidejte do pepřové omáčky.
  4. Podávání

    • Roštěnec naporcujte, posypte čerstvě umletým zeleným pepřem a plátky soli.
    • Podávejte s těstovinovým salátem a pepřovou omáčkou.
    • Ideálním doplňkem bude salát Coleslaw ve formě kuliček o velikosti vlašského ořechu.
+