Hovězí v omáčce z černého pepře se sójovými výhonky a brokolici
Posypte kousky masa kukuřičným škrobem, docílíte tak šťavnatosti a omáčka bude držet na mase.

Suroviny
Směs
-
Hovězí svíčková 1.2 kg
-
Škrob 40 g
-
Saké 20 ml
-
Sezamový olej 20 ml
-
Česnek čerstvý 30 g
-
Hoisin 150 ml
-
Cukr 30 g
-
Brokolice čerstvá 450 g
-
Olej 150 ml
-
Sojové klíčky, zralá semena, naklíčená 180 g
-
Mrkev, čerstvá 200 g
Příprava
-
Směs
- Tenké plátky masa marinujeme ve směsi ze sójové omáčky, hovězího fondu, vína, sezamového oleje a česneku alespoň 1 hodinu. Poté obalíme ve škrobu a v rozpáleném oleji opečeme plátky asi 3 minuty a dáme stranou.
- Na pánev vložíme brokolici a hranolky mrkve, prudce opečeme a vrátíme k zelenině opečené maso.
- Přidáme omáčku z černého pepře (omáčka Hoisin naředěná scezeným extraktem z pepře a trocha vody), dochutíme cukrem a sójovou omáčkou a na konec přidáme klíčky.
-
Příloha
- Podávejte s jasmínovou rýží.