Hovězí krk tažený ve vlastní šťávě s žemlovým knedlíčkem a kapustou s křupavou slaninou
Dušení ve vlastní šťávě – tento způsob je vhodnější pro tuhá masa. Maso je šťavnaté a zůstává v něm většina důležitých látek.

Suroviny
Hovězí krk tažený ve vlastní šťávě s žemlovým knedlíčkem a kapustou s křupavou slaninou
−
+
€67.81
Maso
Hovězí krk
/g
15.0 g
0%
Knorr Professional Essence Hovězí bujón 1 l
/g
60.0 g
0%

Máslo
/g
150.0 g
0%
Bylinky
/g
20.0 g
0%
Šťáva
Knorr Professional Essence Hovězí bujón 1 l
/g
0.0 g
0%

Mirepoix (směs kořenové zeleniny)
/g
800.0 g
0%
Knorr Professional Primerba Provensálské bylinky 0,34 kg
/g
15.0 g
0%

Voda
/l
15.0 l
0%
Suché červené víno
/ml
200.0 ml
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
120.0 ml
0%
Kapusta
Cibule
/g
200.0 g
0%
Tuk
/g
150.0 g
0%
Kapusta
/kg
2.0 kg
0%
Ocet
/g
50.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/ml
300.0 ml
0%
Knedlík
Bílé pečivo
/kus
20.0 kus
0%
Mléko
/ml
500.0 ml
0%
Vejce čerstvá
/g
320.0 g
0%
Sůl
/g
0.0 g
0%
Petržel, nať
/g
30.0 g
0%
/
Maso
-
Hovězí krk 15.0 g
-
Máslo 150.0 g
-
Bylinky 20.0 g
Šťáva
-
Mirepoix (směs kořenové zeleniny) 800.0 g
-
Voda 15.0 l
-
Suché červené víno 200.0 ml
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 120.0 ml
Kapusta
-
Cibule 200.0 g
-
Tuk 150.0 g
-
Kapusta 2.0 kg
-
Ocet 50.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 300.0 ml
Knedlík
-
Bílé pečivo 20.0 kus
-
Mléko 500.0 ml
-
Vejce čerstvá 320.0 g
-
Sůl
-
Petržel, nať 30.0 g
Příprava
-
Maso
- Hovězí krk ochutíme směsí Knorr Demi glace a potřeme Knorr Hovězí essencí, bylinky vložíme s máslem do sáčku a zavakuujeme. Dusíme na 80 °C 14 hodin v holdomatu nebo v konvektomatu.
-
Šťáva
- Na tuku Rama Culinesse Profi si opečeme nejprve pokrájenou kořenovu zeleninu, poté i cibuli, do zlatohněda, pro barvu přidáme Knorr Rajčatový protlak, zarestujeme a zalijeme vodou.
- Přidáme Knorr Demi glace a hovězí redukci, zastříkneme červením vínem a vaříme, přidáme šťávu z hotového dušeného masa a krátce společně provaříme. Nakonec vše propasírujeme.
-
Kapusta
- Najemno nakrájenou cibuli opečeme na tuku, přidáme spařenou na nudle nakrájenou kapustu, přidáme rostlinný krém, ocet a spolu krátce podusíme, dochutíme Knorr Aromatem.
- Plátky slaniny položíme na pečící papír a pečeme v konvektomatu při teplotě 200 °C asi 5 minut.
-
Knedlík
- Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, takto připravené kostičky navlhčíme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, sůl a vyšleháme.
- Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, mléko vyšlehané se žloutky, lehce vše promícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků.
- Takto připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Fólii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou. Takto připravené knedlíky vkládáme do konvektomatu na páru nebo do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 minut.
-
Podávání
- Porci knedlíku ze šikmá rozpůlíme a položíme na talíř, navrstvíme připravenu kapustu, přidáme porci nakrájeného masa, podlijeme šťávou a na konec doplníme křupavým slaninovým čipsem.