Menu

Suroviny

+

Maso

Šťáva

Kapusta

Knedlík

  • Bílé pečivo 20.0 kus
  • Mléko 500.0 ml
  • Vejce čerstvá 320.0 g
  • Sůl
  • Petržel, nať 30.0 g

Příprava

  1. Maso

    • Hovězí krk ochutíme směsí Knorr Demi glace a potřeme Knorr Hovězí essencí, bylinky vložíme s máslem do sáčku a zavakuujeme. Dusíme na 80 °C 14 hodin v holdomatu nebo v konvektomatu.
  2. Šťáva

    • Na tuku Rama Culinesse Profi si opečeme nejprve pokrájenou kořenovu zeleninu, poté i cibuli, do zlatohněda, pro barvu přidáme Knorr Rajčatový protlak, zarestujeme a zalijeme vodou.
    • Přidáme Knorr Demi glace a hovězí redukci, zastříkneme červením vínem a vaříme, přidáme šťávu z hotového dušeného masa a krátce společně provaříme. Nakonec vše propasírujeme.
  3. Kapusta

    • Najemno nakrájenou cibuli opečeme na tuku, přidáme spařenou na nudle nakrájenou kapustu, přidáme rostlinný krém, ocet a spolu krátce podusíme, dochutíme Knorr Aromatem.
    • Plátky slaniny položíme na pečící papír a pečeme v konvektomatu při teplotě 200 °C asi 5 minut.
  4. Knedlík

    • Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, takto připravené kostičky navlhčíme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, sůl a vyšleháme.
    • Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, mléko vyšlehané se žloutky, lehce vše promícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků.
    • Takto připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Fólii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou. Takto připravené knedlíky vkládáme do konvektomatu na páru nebo do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 minut.
  5. Podávání

    • Porci knedlíku ze šikmá rozpůlíme a položíme na talíř, navrstvíme připravenu kapustu, přidáme porci nakrájeného masa, podlijeme šťávou a na konec doplníme křupavým slaninovým čipsem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu