Menu

Suroviny

+

Závitky

Omáčka


Pro přípravu tohto jídla můžete použít jakýkoliv druh ryb.

...

Příprava

  1. Závitky

    • Chřest spařte, odkrojte pěticentimetrové kousky s hlavičkami.
    • Poloviny filetů rozložte na plech, jemně posypte marinádou a nastrouhanou citronovou kůrou.
    • Na filet položte po jednom chřestu rozkrojeném podélně a jedné krevetě, zaviňte do závitku a zavažte pažitkou.
    • Na široké pánvi rozpusťte olej a máslo, přidejte šalotku nakrájenou na nudličky a nechte zesklovatět.
    • K šalotce přilijte víno a šťávu z citrónu, krátce redukujte.
    • Poté položte závitky, přikryjte je a duste na mírném ohni cca 6 - 7 minut.
    • Závitky vyjměte z pánve, přikryjte a odstavte na chvíli na teplé místo.
  2. Omáčka

    • Citrónovo-máslovou omáčku rozmíchejte v horké vodě, promíchejte a uveďte do varu, přidejte Ramu Cremefi ne Profi 15 % a šťávu zbylou z dušení závitků.
    • Vše povařte a dochuťte dle chuti. Závitky podávejte na omáčce.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu