Jarní rolka s hovězím masem a mangem s výběrem dvou omáček
Vietnamské jarní rolky můžete pokládat za rychlý předkrm, lehkou večeři nebo jen snack.

Suroviny
Rolky
-
Hovězí svíčková 250 g
-
Mango čerstvé 250 g
-
Šalotka 50 g
-
Čerstvě nasekaný koriandr 25 g
-
Máta 15 g
-
Bazalka thajská 15 g
-
Pažitka, čerstvá 5 g
-
Mrkev, čerstvá 100 g
-
Kytička salátů 25 g
-
Rýžový papír 12 kus
2. omáčka
-
Šťáva z limetky 40 ml
-
Chilli paprička
-
Česnek stroužky 1 kus
-
Voda 50 ml
Příprava
-
Rolky
- Maso uvařené nebo opečené do růžova (za posílení hovězího fondu) nakrájíme po zchlazení na tenké plátky.
- Vložíme rýžový papír na 20 vteřin do horké vody. Jakmile změkne, položíme jej na utěrku nebo rovnou plochu a naskládáme doprostřed na nudličky pokrájené ingredience.
- Doplníme salátovým listem a zarolujeme (konce uzavřeme).
-
1. omáčka
- Smícháme všechny suroviny.
-
2. omáčka
- Smícháme všechny suroviny.